Poradca podnikateľa – Aj negatívne recenzie majú pozitívny potenciál

Lepšia cena ešte nemusí byť tým hlavným faktorom, podľa ktorého sa dnešný zákazník rozhoduje o kúpe.

Najprv dá na priame odporúčanie a hneď v závese ide po hodnotení na internete. Chválite sa so 100% kladnými referenciami? Alebo sa vám medzi ne zatúlalo pár tých negatívnych?

Hlavu hore. Poradca podnikateľa vás pozýva, poďte sa pozrieť, ako z tých negatívnych vymáčknuť čo najviac pozitívneho.

Pokračovať v čítaní článku “Poradca podnikateľa – Aj negatívne recenzie majú pozitívny potenciál”

Najmladší Baťa riadi a verí v príbeh zadlženej značky

PAV6a1f3e_bat05

Hovorí síce anglicky, svojou vizážou ale nezaprie, že patrí do slávnej českej rodiny Baťovcov. Thomas Archer Bata sa síce narodil v Toronte, ale jeho súčasným domovom je Praha.

Usmievavý mladík si prehadzuje cez krk topánky zviazané k sebe šnúrkami a ochotne pózuje fotografovi na streche pražského obchodného domu Baťa. “Toto sú najpredávanejšie topánky našej firmy. Vyrába sa od 30. rokov a každoročne sa ich predá na desať miliónov párov”rozpráva nadšene i keď samotný model vykazuje zadlženú značku. Aj z toho dôvodu samotný poradca pre Baťu na Slovensku zvažuje využiť možnosť predaj zadĺženej sro.

Pokračovať v čítaní článku “Najmladší Baťa riadi a verí v príbeh zadlženej značky”

Európske firmy budú kvôli brexitu menej investovať

Tretina európskych firiem očakáva, že kvôli odchodu Británie z Európskej únie, tzv. Brexitu, zníži svoje podnikateľské výdavky, povedal manažér poskytujúci poradenstvo pre podnikateľov. Desatina z tých, ktoré majú operácie v Británii, sa chce stiahnuť z krajiny.

Viac ako polovica firiem uvádza, že nečakajú, že by brexit zmenil ich investičné plány. Ďalších 24 percent však očakáva, že “trochu” zníži svoje investície a osem percent chce investície znížiť “výrazne”.

Pokračovať v čítaní článku “Európske firmy budú kvôli brexitu menej investovať”